Puzzle

Talán John Spilsbury térképkészítő sem gondolta, hogy az általa kitalált kirakójáték a mai napig gyerekek és felnőttek egyik kedvenc időtöltése lesz. Az ötlet, sokoldalú felhasználhatósága révén betört a padló- és burkolatgyártásba, valamint a szőnyeg ipart is megihlette, de legkedveltebb és mindenki számára ismert formája mégis a puzzle képek kirakása maradt. A különleges alapanyagú fa, parafa, műanyag vagy fém kirakók mellett, a leggyakoribbak kartonpapírból készülnek. A 2 dimenziós képeken túl a 3 dimenziós változatok is egyre gyakoribbak.

Valamennyi puzzle fejleszti a kombinációs készséget, logikus gondolkodásra ösztönöz, kitartásra és türelemre késztet, a végeredmény pedig sikerélménnyel jutalmaz. A felnőtt kori kirakózás hatékony eszköze az Alzheimer kór megelőzésének.

Hogy a kirakózás ne kudarc, hanem sikerélménnyel párosuljon, érdemes mindig az életkornak és érdeklődésnek megfelelő képanyagú és darabszámú változatot választani. 1,5-2 éves korú gyermek számára a fogantyús puzzle-k, 3 éves kor körül a 24-30 darabos puzzle-k, 4-5 éves kor között a 48-60 részes puzzle-k, 6-7 éves életkorú gyermekek számára pedig a 100-150 darabos puzzle-k lehet a legmegfelelőbbek. 8 éves kortól és a felnőttek részére a több ezer darabos puzzle-k és a 3D puzzle-k nyújtanak megfelelő kihívást a kirakásukhoz.

Webáruházunkban az Eichhorn márkájú fa puzzle-t a kisebbeknek, a Castorland márkájú puzzle-t kisebb darabszámmal gyerekeknek, a 3D puzzle-t és a több ezres darabszámú puzzle-t pedig felnőtteknek ajánljuk.

Bővebben
Oldal: 1 / 1, összesen 4 találat
Oldal: 1 / 1, összesen 4 találat