Vissza

Phix pszichológiai társasjátékok

Phix pszichológiai társasjátékok

Szeretnéd megismerni kisiskolás vagy kamasz gyermeked gondolatait, érzéseit? Szülőként ez rendkívüli feladat, fel kell tárni a saját gyerekkori emlékeket, élményeket, hogy gyermeked is jobban megismerhessen téged és a világot.

A Phix társasjáték abban különbözik más családi társasjátékoktól, hogy különböző korosztályok gyakori érdeklődési köreit és problémáit helyezi előtérbe. Három különböző társasjáték áll a kínálatban a gyermekek korától függően, így garantálva a remek szórakozást gyermek és szülő számára is. Kitűnő választás lehet olyan többgyermekes szülőknek, akiknek 6-17 év közötti gyermekei vannak. A társasjáték bizonyítottan hosszú távú javulást ígér szülő-gyermek közötti kapcsolatban. Említésre méltó még, hogy egy minőségi, prémium kategóriás társasjátékról van szó, ami szép grafikával kidolgozott, kellemes tapintású.

Testvérek, ​barátok is játszhatják a társasjátékot, szülői felügyelet nélkül, hogy jobban megismerjék egymás gondolatait, esetleges problémáit, ezáltal megértőbbek lesznek egymással.

Phix társasjáték 6-9 éveseknek

Önbizalom-fejlesztő, kommunikációt elősegítő, lelki problémákat kezelő, pszichológus által készített társasjáték. A társasjáték fő témakörei: a kutya a barátság, a hűség jelképe, az elefánt a bölcsesség, a helyes viselkedés szimbóluma, a méhecske az iskola, a szorgalom jele, az oroszlán az erőt, az akaratot, az önbizalmat testesíti meg, a teknős pedig a sport, a kitartás, a jövőkép kifejezője. Minden fő témakörhöz 20 gyermek és 20 szülő kártya tartozik. Mellék témakörök: "Nagyon szeretném” mezők, Kismajom mező: ügyességi, mozgásos feladatok, mozgásterapeuta, fejlesztő bevonásával – pontszerzési lehetőség, Maci mező: pontszerzési lehetőség.

A kártyák által olyan témák nyílhatnak meg a családtagok számára, amelyek a hétköz­napokban nem biztos, hogy előkerülnek. Pedig kivétel nélkül mindegyik alapvetően fontos beszédtéma kellene, hogy legyen. Valahányszor elő­vesszük ezt a játékot, egyre többet és többet tudhatunk meg arról, hogy gyermekeink hogyan gondolkodnak egyes helyzetekről, minek örülnek, mit szeretnek, vagy nem szeretnek, mi érdekli és foglalkoztatja őket, mit éreznek, mitől tartanak, milyen nehézségekkel küzdenek, illetve hogyan oldanák meg azokat. És fordítva: a szülők is elmesélhetnek egy sor olyan élményt, emléket, amelyeket máskor talán elhallgatnának, mert eszükbe sem jut, hogy gyermekük fejlődése szempontjából ezeknek mekkora jelentőségük van.

A gyermek és szülő kártya egyik oldalán található a témakör szerinti kérdés. A kártya má­sik oldalán pedig a kérdéshez tartozó szövegrész olvasható a pszicho­lógus tanácsaival. A pszichológus tanácsait mindig hangosan olvassuk fel, hisz ezekből mindenki tanulhat! A kisebb gyermekeknek, akik még nem tudnak, vagy most tanulnak olvasni, természetesen segítséget nyújthatunk a kártyák felolvasásánál. Ha úgy látja, hogy gyermeke még kicsi a kérdésekhez tartozó szöveg­rész tartalmának értelmezéséhez, akkor csak a kérdésekre válaszoljon! Hallgassa meg figyelmesen a gyermek válaszát, és beszélgessenek egy jót!

Örömteli lesz nézni, figyelni, ahogyan az adott kérdésekre alkotott vála­szaik, gondolataik hónapról hónapra fejlődnek! A beszélgetések mellett helyet kapnak a játékos, mozgásos feladatok is, amelyeket mozgásterapeuta, fejlesztő bevonásával készítettek. A mozgásos feladatoknál betekintést nyerhetünk az alapozó és a TSMT torna alapjaiba, melynek gyakorlásával javul a figyelem, az egyensúly, csökkennek a beszédfejlődési problémák, fejlődik a szem és kéz koordinációja, a finommotorika, és a mozgás segíthet diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia esetén is. Ez a fajta mozgásterápia megalapozza és támogatja az idegrendszer érését.

 

 

Phix társasjáték 9-13 éveseknek
 

Ennél a játéknál fontos iskolai témakörök kerültek előtérbe: iskolai problémák és csúfolódás, a gyermekek és a szülők félelmeinek feltárása, amely elősegíti egymás megismerését, önbizalom fejlesztés, a jövőbeni álmok és vágyak feltárása.

A 6-9 éveseknek ajánlott Phix társasjáték a szülő és gyermeke közötti beszélgetések fontosságára helyezi a hangsúlyt egyedülálló módon. Társasjáték, fejlesztő játék és pszichológiai játék egyben. A különböző kedves állatfigurákról elnevezett kártyacsomagokban megfogalmazott kérdések mentén olyan témák nyílhatnak meg a családtagok számára, amelyek a hétköznapokban nem biztos, hogy előkerülnek.

A játék öt zónából áll melyeket állatfigurákkal jelképezik: A kutya a barátság, a hűség jelképe, az elefánt a bölcsesség, a helyes viselkedés szimbóluma, a méhecske az iskola, a szorgalom jele, az oroszlán az erőt, az akaratot testesíti meg, a teknős pedig a sport, a kitartás, a jövőkép kifejezője.

 

 

Ez a társasjáték több mint egy játék!

Általa erősíthetjük a családi köteléket, játékosan kezelhetjük a problémákat, miközben hasznos tanácsokat kaphatunk, amelyek által fejleszthetjük gyermekeink jövőképét.

Ismerd meg jobban gyermekeidet, hogy előre biztosíthasd a kamaszkor esetleges nehézségeinek együttes áthidalását! Segítsd nekik megismerni és megérteni magatokat, hiszen szülőként mégis csak ti jelentitek számukra a legfontosabb mintát!

 

2021. Április 22.