Vissza

Noris oktató társasjátékok

Noris közlekedj okosan társasjáték

Közlekedj okosan és biztonságban a közúton!

A közúti közlekedés során rengeteg veszély leselkedik a gyermekekre. Ennek a játéknak a segítségével a valós életben is előforduló helyzetekre tudnak felkészülni a gyermekek. A játék nagyon egyszerű: minden játékos otthonról indul és az óvodába vagy az iskolába megy. Útközben jelzőlámpával ellátott vagy éppenséggel jelzőlámpával nem biztosított utakon kell átkelniük. Játék közben nagyon figyelniük kell, hiszen fel kell ismerniük az útjelzéseket és a táblákat és azoknak megfelelően, a közlekedési szabályokat betartva kell közlekedniük. Különösen érdekes, amikor a gyermekek egy jelzőlámpával ellátott gyalogátkelőhöz érkeznek. Ilyenkor a lámpakockával kell dobniuk, amivel eldöntik, hogy a lámpa jelzése zöld vagy piros lesz. A zöld azt jelenti, hogy szabad, tehát átkelhetnek az úton, ha azonban piros, akkor az azt jelenti, hogy Tilos! vagyis meg kell állniuk. A közlekedési lámpával és gyalogátkelőhellyel nem biztosított utakon is meg kell tanulniuk a gyermekeknek biztonságosan átkelni. A játék során azt is megértik, hogy mit jelentenek a jobbra nézni, balra nézni, mehet utasítások. Ezzel a játékkal a gyermekek miközben játszanak és jól érzik magukat, még tanulnak is.

A közlekedj okosan minden gyermek számára egy fontos játék, amelynek a segítségével elsajátíthatják a legfontosabb közlekedési szabályokat. 2-4 játékos részére ajánlott 5 éves kor felett.

 

Játékos számolás társasjáték

A gyermekek bevezetése a számok világába meghatározó lehet a jövőre nézve. Ha jó a kezdet, akkor a későbbiekben a gyermekeknek örömet és sikerélményt nyújt a számoás. Ha viszont a kezdet rosszul sikerül, akkor mint az oly gyakran előfordul, határozott elutasítás alakul ki bennük a számoással kapcsolatban. Ez a játék többféle módon is hozzájárul ahhoz, hogy az iskolakezdés előtt álló, illetve az iskola első, második osztályaiban tanuló gyermekek számolás iránti kedvét növelje. A játék mottója: Játszva tanulni - tanulva játszani!

 

 

 

 

 

Játékos olvasás gyerekeknek - Noris

A játékos olvasás című játékot úgy alakítottuk ki, hogy egyaránt szíves játsszon vele az iskolakezdés előtt álló, olvasni még nem tudó gyermke, illetve az az alsó tagozatos diák is, aki már tud olvasni. A játék különböző nehézségi szinteken, a gyermek saját tanulási tempójában segít elsajátítani és tovább fejleszteni az olvasást. A játékleírásban található játékvariációk mindegyike az ovasási nehézség különböző szintjeinek felel meg. Ezek az olvasójátékok rendkívül szórakoztatóak, így játékos formában, örömmel tanulnak meg olvasni a gyermekek anélkül, hogy bármilyen teljesítménykényszer nehezedne rájuk.

 

 

 

 

Zsebre megy társasjáték - Noris

Egy vidám játék a zsebpénzről és arról, hogyan gazdálkodj vele jól.

Nincsenek arra nézve szabályok, hogy mikortól és mennyi zsebpénzt kapjanak a gyermekek. A zsebpénz összege függ a gyermek életkorától és a szülők anyagi helyzetétől egyaránt. Abban azonban a legtöbb szakember egyetért, hogy jó, ha a gyermek kap zsebpénzt, mert ez segít abban, hogy megtanuljon a pénzzel bánni, azt megfelelően értékelni és beosztani. A zsebpénz bevezetését érdemes az iskolakezdésre időzíteni. Kezdetben kisebb összeget javasolt adni a gyermeknek heti rendszerességgel, majd ezt fokozatosan emelve jó áttérni a havi zsebpénzre.

A zsebre meg társasjáték egy igazán vidám játék, ahol minden a zsebpénzről szól. Játékos formában megtanítja a gyermekeket arra, hogy hogyan kell saját kis vagyonukkal gazdálkodni. A játék során mindig újabb és újabb meglepetések várnak a gyermekekre, akik mindeközben megtanulják a pénzt beosztani, azt hogy takarékoskodniuk kell, és, hogy vannak olyan esetek, amikor nm jut mindenre, tehát dönteniük kell, hogy mi mennyire fontos a számukra. Aki a játék végére a legtöbb értékkel rendelkezik, készpénz, megtakarítás és értéktárgy formájában, az a gyermek lesz a játék győztese, ami egyben azt is jelenti, hogy ő sajátította el a legjobban azt, hogyan kell helyesen gazdálkodni a zsebpénzzel.

2020. Május 15.