Vissza

Mit játsszunk, ha kint rossz idő van?

Mit játsszunk, ha kint rossz idő van?

Itt az ősz, sűrűsödnek az esős, hűvös, szeles napok, amikor nincs kedvünk még az orrunkat sem kidugni. Ha nem akarjuk, hogy gyermekünk egész nap a TV előtt üljön, nincs más lehetőségünk, szuper játékötletekkel kell előállnunk!

Rendkívül szórakoztató lehet, ha megtanítjuk gyermekünket a saját gyerekkorunkból ismert játékokkal:

- Amerikából jöttem mesterségem címere: ketten kimennek a szobából és választanak egy mesterséget. Ezután visszajönnek, s a többieknek az alábbit mondják: „Amerikából jöttünk, mesterségünk címere ú.....ő ( utcaseprő ). Tehát kiválasztanak egy munkát, feladatot, majd elmutogatják a választott mesterségüket. Ha sokáig nem sikerül kitalálni, akkor további információkat is elárulhatnak. Aki a gondolt mesterséget kitalálja, az megy ki egy választott társsal, új mesterséget bemutatni.

- Ország, város, fiú, lány...:  a játék során mindenki kap egy lapot, amelynek a tetejére az alábbiakat írja: ország, város, fiú, lány, növény, állat, tárgy. Válasszatok egy betűt, például bökjetek rá egyre egy könyvben csukott szemmel, vagy az egyik játékos mondja magában az ábécét, a másik pedig véletlenszerűen állítsa meg. Ezután egy adott jelre minden leírt fogalom alá írjatok egy, az adott betűvel kezdődő megfelelő szót. Amikor valaki elkészül, azt mondja "stop". Ekkor mindenkinek be kell fejeznie az írást. Összeszámoljuk, kinek hány találata van, minden jó válasz egy pontot ér. A teljes játszma több menetből áll, állapodjunk meg előre ezek számában, a nyertes az, aki a legtöbb pontot gyűjti.

2017. Szeptember 12.