Vissza

Kukásautó játék

Kukásautó játék

Az a csodálatos kukásautó!

Ha van fiúgyermekünk tudjuk saját tapasztalatból, ha nincs akkor bizonyára találkoztunk már a jelenséggel barátaink vagy ismerőseink gyermekei kapcsán:

A szemétszállítás piros betűs ünnepnap minden héten

Amikor a varázslatos kukásautó hangja felcsendül a távolban, indul az észveszejtő rohanás az ablakhoz, vagy a várakozást nem tűrő kitekintés az utcára.

…és végre befordul a sarkon az áhítat tárgya. Szemrebbenés nélkül szemlélik a csodás folyamatot, amint a szemétgyűjtő konténer az autó emelőkarjára kerül, majd a teli gyűjtőedény a magasba emelkedik. Cseppet sem zavaró számukra - sőt egyenesen ámulatba ejtő- az a robaj, amely közepette a kuka tartalma a kukásautó gyűjtőtartályában landol. Végül szemetesünk megkönnyebbülve, lassan a földre ereszkedik, a szemeteskocsi pedig továbbhajt a soron következő edényhez. Ezt az ürítést is végignézzük, majd a következőt, és az azt követőt is egészen addig, amíg a narancs (vagy egyéb) színű csodajárgány el nem kanyarodik az utcasarkon.

Ismerős a szituáció? Ha igen, akkor máris a világ legtökéletesebb ajándékötletének birtokában vagyunk. Már csak ki kell választanunk a legmegfelelőbb játék kukásautót, aminek segítségével a kisfiúknak a hét többi napján sem kell nélkülözniük eme mesés folyamatot.

Nem feltétlenül kell mélyen a zsebünkbe nyúlni ahhoz, hogy örömet szerezhessünk szemeteskocsi imádó gyermekünknek. A KUKÁSAUTÓ JÁTÉKSZETT a Dickie-től egy kedvező ár-érték arányú játékkészlet, mely tartalmaz egy 22 cm nagyságú kukásautót, egy műanyag játékfigurát, egy szemétgyűjtő konténert és útelterelő táblát is. Az autó tartálya billenthető, hátsó ajtaja kinyílik, így a szeméttelepen gyorsan ki tudja üríteni az összegyűjtött hulladékot. A legfontosabb pedig, hogy a szemétgyűjtő konténer a kukásautó emelőkarjára csatlakoztatható, egy gomb segítségével a kuka felemelhető és az autóba üríthető, majd a földre ereszthető.

Amennyiben gyermekünk a szemetes autó egyedi hangjáért van oda és szereti az önműködő funkciókat, akkor jó szolgálatot tehet a gyermekszobában a 15,5 cm nagyságú zöld színű Dickie KUKÁSAUTÓ. A jármű tetején található gomb megnyomásával a citromsárga szemetest magától az autóba üríti, miközben világít és a valódi kukásautók jól ismert hangjait hallatja. Hasonló funkciókkal rendelkezik, de méretét tekintve jóval nagyobb a Dickie ZÖLD-FEHÉR KUKÁSAUTÓ, mely 30 cm hosszú, szintén hangot ad és világít, továbbá az önműködő ürítő funkció mellett a szemeteskocsi raktere is billenthető.

A CITY SERVICE KUKÁSAUTÓ egy 38 cm nagyságú nem elemmel működő járgány. Így nem kell attól tartani, hogy a merülő elemek miatt a nagyon fontos „aznapi” szemétszállítás esetleg csorbát szenvedhet.  A valódi narancsszínű szemetes kocsi ajtajai nyithatók, a hozzá tartozó 3 db gyűjtőedényt az autó oldalán található gomb segítségével lehet a raktérbe üríteni. A játék szett tartalmazza az kukásautót, a 3 szemétgyűjtő edényt és két hulladékkezelő játékfigurát munkaruhában.  

A Dickie 39 cm nagyságú FUNKCIÓS KUKÁSAUTÓ egy szabadon futó kerekekkel rendelkező robosztus jármű. Világít, az igazi szemetes autók hangjait hallatja és önműködő ürítő funkcióval is rendelkezik. A sárga gyűjtőedényt mindössze az autó oldalához kell csatlakoztatni, majd a megfelelő gomb megnyomását követően a járgány a szemetest felemeli és magától az autó rakterébe üríti. Ezen felül a lámpák villognak és minden hangot képes kiadni, mely egy valódi szemetes kocsit jellemez. Amikor az autó tartálya teljesen megtelik irány a szeméttelep, ahol a nyíló hátsó ajtó és a billenthető raktér biztosítja a gyors ürítést. 

A nagyméretű szemétgyűjtő edények ürítésére tervezett NARANCSSÁRGA FUNKCIÓS KUKÁSAUTÓ a jármű elején található emelővilla segítségével képes a magasba emelni a legnehezebb és legnagyobb lakótelepi konténereket is. A kukákat a kocsi vezetőfülkéje felett üríti ki, miközben világít és hangot ad, akár a valóságban. A 46 cm nagyságú, nagyméretű jármű kerekei szabadon futók, raktere billenthető, hátsó része nyitható.

És végül a gyermeki álmok netovábbja a MAN márkájú PUMPÁS NARANCSSÁRGA KUKÁSAUTÓ, mely megszólalásig hasonlít arra a csodálatos igazira, ami minden héten a mi utcánkba is bekanyarodik. Az 55 cm hosszú jármű hátulján található emelővillára helyezett szemetes könnyedén a raktérbe üríthető. Majd az összegyűjtött rakomány a levegőpumpa funkciónak köszönhetően a szeméttelepen egyszerűen lebillenthető a kukásautóról.

Kukásautó játékok

2017. Március 1.