Vissza

Kismotor vagy futóbicikli? – Mikor? Melyiket? Milyet?

Kismotor vagy futóbicikli? – Mikor? Melyiket? Milyet?

Téged is ámulatban ejt a kettő, három vagy négy keréken száguldozó csöppségek látványa? Még nem tudod elképzelni, hogy a babakocsi nyújtotta 100%-ig kontrollált, békés nyugalmat előbb vagy utóbb nálatok is ez a kalandfilmekbe illő száguldás váltja fel? A gondolattal pedig érdemes megbarátkozni, mert az idő gyorsan telik, s ha gyerkőcöd életkora közelít az 1 évhez, nemsokára nektek is szükségetek lesz egy „csodajárgányra”.

Kismotor: 1 éves kor körül a kismotorok a leggyakrabban használt járművek. Méretük és funkcióik a kicsik életkorához igazodnak. Ezek a járgányok megállnak a saját „lábukon”, ami azt jelenti, hogy nem billegnek. A csöppségeknek nem kell az egyensúlyozással bajlódni. A motorok mozgatásához elegendő a váltott vagy páros lábbal történő lökő mozdulat begyakorlása.

Mire érdemes figyelni a vásárláskor:

  1. Legyen kellően stabil, strapabíró és CSENDES! A menet közben hallható robajt feszült napok után biztosan senki nem hallgatja szívesen. Ha lehet, gumikerekű modellt válassz!
  2. Legyen könnyű és egyszerűen hordozható, mert fel kell készülni arra, hogy főként az elején a kicsi egy óvatlan pillanatban leugrik, és már rád is maradt a motor, de meglehet, hogy a gyerkőc cipelése is.
  3. Jó pont a kismotornak, ha állítható az ülésmagassága, így a gyermek növekedésével az ülés a kívánt magasságra emelhető. Ez biztosítja, hogy néhány hónapnyi használat után nem kell újabb járgány után nézned.
  4. Végül pedig nem árt, ha a választott jármű vagány és tetszik a gyermeknek (meg persze Neked is!), így gyakran és örömmel fogja használni.

Íme, egy minden fenti kritériumnak megfelelő modell: http://www.jatekszertar.hu/chillafish-quadie-4-kereku-kismotor-lime_p2977

 

Futóbicikli: 2-5 éves kor között nagyon hasznos közlekedési eszköz. A futóbiciklik, vagy más néven tanulóbiciklik mindössze annyiban különböznek az igazi kerékpároktól, hogy nincs rajtuk pedál. Általuk a gyerekek úgy tanulhatnak meg egyensúlyozni, hogy közben pedálozniuk nem kell. Ez nagyon hasznos dolog, mert a kicsi gyermek számára az egyensúlyozás és a pedálozás együttes elsajátítsa igen bonyolult feladat. Számos tudományos felmérés bizonyítja, hogy a futóbiciklit használó gyerekek sokkal könnyebben sajátítják el a valódi kerékpár használatát.

Mire érdemes figyelni a vásárláskor:  

  1. Legyen ez is stabil, tartós és zajmentes!
  2. A legmegfelelőbb, ha a futóbicaj kormányát és ülésmagasságát is lehet állítani. Az apróságok gyorsan növekednek, így a kormány és az ülés magasságának állíthatósága biztosítja, hogy mindig a lehető legkényelmesebb pozíciót tudja rajta felvenni a gyermek.
  3. Nem árt, ha a tanuló kerékpár is könnyű, mert még nagyobb gyerekeknél is előfordul, hogy egy ideig kénytelenek leszünk a „kerékpárhordozó” szerepét betölteni.
  4. A küllem itt még inkább fontos, mint a kismotoroknál. A kedvelt színek és a vagány formák megalapozzák a mindennapos és büszke használatot. 

Íme, egy jó példa: http://www.jatekszertar.hu/chillafish-bmxie-futokerekpar-piros_p2980

 

Aktuális futóbicikli kínálatunk: futóbiciklik, motorok

2018. Február 9.