Vissza

Homokozó játék

Homokozó játék

Rugaszkodjunk el egy kicsit a piszkos zoknik, a kiporszívózhatatlan csomagtartó, a homokszemcsékben úszó előszoba vagy a kisállat illemhely gondolatától és próbáljunk egy pillanatig gyermeki szemmel tekinteni a homokozóra.

Képzeljük el, amint  belemarkolunk a puha, kellemesen meleg anyagba és hagyjuk, hogy az ujjaink közül kipergő finom szemcsék érzése és látványa megnyugtasson. Jó érzés nemde? S ez még inkább fokozódik, amikor a peremet átlépve bokáig süllyedünk ebben a páratlan matériában. Ne fosszuk hát meg gyermekeinket ettől az élménytől! A kagyló formájú, fedeles műanyag homokozó tálcától, a kerti homokozón át, a játszótérig számos módon biztosíthatunk teret ehhez az elfoglaltsághoz. Talán a közösségi homokozó a legalkalmasabb hely arra, hogy a gyerekek egyre fejlődő kommunikációjuk révén új játszótársakra, új barátokra lelhessenek. Itt megtanulhatják miként osszák meg az eszközeiket egymással egy közös cél érdekében. Tapasztalatot cserélhetnek és egymás ötleteiből is sok fontos dolgot tanulhatnak. A homokozó minden játék alkalmával azzá válik, amivé csak szeretnék. Lehet piactér, fagyizó, vagy vizesárokkal védett, bevehetetlen lovagi kastély.

Nincs a homokozónál egyszerűbb szabadtéri játék, mely a gyermeki képzelőerőt és a határtalan kreativitást kihasználva jobban ösztönözne a folyamatos kísérletezésre és felfedezésre.

Az izgalmakban bővelkedő játékhoz pedig mindössze néhány apró - pénztárca kímélő - eszközre van szükség. Az alap szett egy lapátból, egy gereblyéből, egy szitából és egy vödörből álljon. A készlet némi „gyakorlati” idő után különféle formákkal bővíthető. A homokozó bajnokainak viszont már jól jöhet egy homokmalom, egy talicska és egy dömper is. 

Homokozó játékok széles körben megtalálhatóak a jatekszertar.hu webáruházban. A játékokról készült katalógusképek alapján kiválaszthatóak a kívánt vödrök, formák, lapátok, gereblyék és sok sok különböző homokozó játék a játékszertár webáruházban.

 

2018. Május 25.