Vissza

Halálos iramban 1 film története, a film főhősei és a leghíresebb autók

                                                                                                                                 

                                                                                                                                                             Halálos iramban 1

A Halálos iramban egy 2001-es amerikai akciófilm Vin Diesel ( Dominic Toretto ) és Paul Walker ( Brian O’conner ) főszereplésével.  A történet szerint Brian egy rendőr, akibeépül az éjszakai autóversenyzők táborába, hogy felderítse a kamionokat fosztogató csapatot. Ekkor egy Ford F150-es autót vezet. Feltételezése szerint Dominic Toretto áll a rablások mögött mivel ő a vezéralakja a Los Angeles utcáin zajló illegális autóversenyeknek és a kamion fosztogatásokat profi autóversenyzők végzik.

A filmben rengeteg autómárka szerepel, jobbnál jobb autók különleges festéssel és tuningolással.

Brian egy zöld Mitsubishi Eclipse autóval gyakorol, hogy bekerüljön a versenyzők körébe. Autóját nitro-val szereli fel, hogy minél gyorsabb legyen, versenyeket nyerjen és beilleszkedjen. Egy alkalommal bedobja az autóját a versenybe. A versenyen utoléri Dom-ot, de túl hamar használja el a nitroját és elfüstöl az autója. Dom megnyeri a futamot, majd rendőrök vetnek véget az éjszakai versenynek. Brian megmenti Torettot a rendőrök elől, így bevágódik nála.

A filmben egy vita alkalmával Johnny Tran, aki Dom ellenfele szétlöveti a Mitsubishi Eclipse autót ami a nitrótól felrobban. Dom és Brian egy új autó szerelésébe kezd közösen és felépítenek egy Toyota Supra járgányt

A film egy fontos jelenete a sivatagban zajló bőrmérkőzés, ami valójában egy az egy elleni autóverseny. Dom egy piros Mazda RX7-es autóval érkezik az éjszakai gyorsulás versenyre, Brian a Toyota Suprával, Johnny Tran egy Honda S2000-el.

Jessy, aki Dom barátja Volkswagen Jettával versenyez Johnny Tran-el. A tét a saját autójuk, Jessy sajnos elveszti az autóját mivel túl hamar kapcsolta be a nitrót. Nem tudja elviselni a vereséget és elmenekül, később ez végzetes döntéssé válik.

A film végén kiderül, hogy a kamion fosztogatások mögött tényleg Dom és bandája áll. Az utolsó azonban rosszul alakul, de Brian megmenti Dom-ot és csapatát. Dom, Brian és Jessy Dom házánál találkozik amikor Johnny Tran elégtételt vesz Jessy-n, mert a megnyert autóval elmenekült, Brian és Dom utána ered. Brian a Toyota Suprával, Dom pedig az apjával megépített 900 lóerős Dodge Charger autóval. Elégtételt vesznek Tran-en, majd versenyre kelnek egymással „ki mit tud?” alapon. Dom felborul az autójával és megsebesül. A távolban rendőrautók szirénázása hallatszik, Brian odaadja a Toyota Supra kulcsát Dom-nak, hogy meneküljön el. A film így ér véget, már akkor tudni lehetett, hogy lesz folytatása. 

A Jada Toys játékgyártó jóvoltából a filmben szereplő leghíresebb autók legyártásra kerültek.

2022. Február 8.