Vissza

Escape Room szabadulós játék

Escape Room szabadulós játék

Escape Room szabadulós társasjáték

Az Escape Room egy – a valóságos szabaduló szobák ihlette- izgalmas társasjáték, mely próbára teszi a szobából szabadulni vágyó csapat kommunikációs képességét, kreativitását, logikus gondolkodását és az apró részletek megfigyelésére való képességét.

Az, hogy kiszabadultok vagy örökre bent rekedtek, ebben a játékban abszolút nem a lexikális tudáson múlik, sokkal inkább azon, hogy milyen hatékonyan tudtok csapatként együttműködni.

A játék mind a négy nehézségi szintjén 60-60 perc áll a játékosok rendelkezésére ahhoz, hogy a három feladatot megoldják és a szabaduláshoz szükséges kódokat megfejtsék. A csapat csak helyes megoldással jut a soron következő feladványhoz, melyet a Chrono dekóder ellenőriz. Helytelen kód megadásakor viszont a szerkezet könyörtelenül levon egy drága percet a rendelkezésre álló időből.

A sikeres szabadulás 8 titka, melyet érdemes jól észbe vésni mielőtt az ajtó rátok zárul:

  1. A jó kommunikáció a siker kulcsa. Mindig osszátok meg ismereteiteket, hisz csak így lehet esélyetek.
  2. Minden apró részlet fontos lehet!
  3. Készítsetek feljegyzést! Lehet, hogy valamelyik információ később még hasznotokra lesz.
  4. Figyeljetek nagyon! A történetekben rejtett utalások lehetnek.
  5. Ez nem a lexikális tudás játéka. Itt csak a józan eszetek segíthet.
  6. Ha vannak olyan hasznos tárgyak a környezetetekben, mint zseblámpa vagy számológép, használjátok őket bátran!
  7. A játék megkezdése előtt figyelmesen olvassátok el a szabályokat! Ha ezt elmulasztjátok, a szabadulás lehetetlen.
  8. Lehet, hogy egy ponton megrekedtek, de soha ne adjátok fel! Ez is egy „Escape Room” tapasztalat. Kezdjétek az egészet előröl, hisz a válaszok mindig szem előtt vannak!

Készen álltok a kihívásra?

SZÖKÉS A BÖRTÖNBŐL

Tíz év börtönre ítéltek egy olyan bűncselekmény miatt, amit el sem követtél. Tíz év az életedből, reményvesztetten, csak azért, mert rosszkor voltál rossz helyen. Ez aligha igazságos! Az őrjárat csak egy óra múlva ér a celládhoz; lehet, hogy itt a vissza nem térő alkalom!

VÍRUS

Hihetetlen, hogy pont most kellett elájulnia! Legszívesebben belefojtanád egy kanál vízbe a laboros kollégádat, de tisztában vagy vele, hogy fölöslegesen piszkolnád be a kezed… A folyadék, ami a törött lombikból a padlóra ömlött, hamarosan úgyis mindenkit megöl!

AZ ATOMBOMBA

Attól, amit ott látsz, kiráz a hideg! Az asztal telis-tele mindenféle olyan anyaggal, ami a bombagyártáshoz kell. Most már biztos, hogy ez nem csak egy rossz vicc, hanem véresen komoly dolog. Csak te és a csapatod akadályozhatja meg, hogy a bomba működésbe lépjen, hatalmas katasztrófát okozva. Azonnal nekiláttok nyomokat keresni a lakásban.

AZ AZTÉK TEMPLOM

A templomról számtalan legenda kering, melyek szerint, azokat az embereket, akik megtalálták a templomot és beléptek oda, soha többé nem látta senki, nyomtalanul eltűntek. Állítólag kígyók végeztek velük. De a legendák másról is szólnak; egy mesés kincsről az Aztékok Szeméről, ami a világ valaha volt legnagyobb gyémántja.

 

Escape Room szabadulós játék

2017. Szeptember 13.