Babaruha

A kategóriában Magyarországon gyártott pamut babaruhákat találhatunk. Az általunk forgalmazott csecsemő ruházat magas minőségi követelményeknek felel meg, amit az európai szabványnak megfelelően, a gyártó tanúsítvánnyal igazol - Ökotex Standard 100.

Az Öko-Tex szabvány textiltermékek és az azokon alkalmazott kellékek számára kidolgozott, humánökológiai szempontok szerint összeállított vizsgálati és tanúsítási rendszer. Előírja a textil- és ruhaipari gyártásban használt összetevőkben előforduló kémiai anyagoknak azt a még megengedett mennyiségét, ami az emberi szervezetre nézve nem jelent veszélyt.

A nemzetközi Öko-Tex Szervezethez tartozó akkreditált vizsgáló intézetek rendszeresen ellenőrzik, hogy a gyártó folyamatosan betartja-e a követelményeket, így biztosítják, hogy az  Öko-Tex megkülönböztető jelzéssel ellátott termékek az egészségre nézve ne legyenek ártalmasak.

Az Öko-Tex Standard 100 célja, hogy a textil- és a textilruházati ipar humánökológiai szempontból tökéletes  termékeket gyártson, a kereskedők egészségügyi szempontból kifogástalan textilterméket ajánlhassanak és a fogyasztóközönséget megbízható módon tájékoztassák arról, hogy az Öko-Tex által tanúsított termék az egészségre nem ártalmas.

 

Ökotex Standard 100- Bizalom a textíliában

 

alt

Bővebben